top of page

Mijn naam is Ria Heemskerk. Muziek is van jongs af aan mijn passie. Op mijn zesde ging ik zingen, bij het Laurentiuskoor in Oudorp (NH), onder de bezielde leiding van Riet Woldhuis-Tamis. Dat was een geweldige tijd. Ik maakte kennis met mooie muziek en met samen muziek maken.

 

Daarna ben ik klassieke zang gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ik in 1994 mijn diploma heb behaald. Sindsdien heb ik gezongen in allerlei producties, van musical (o.a. the Phantom of the Opera), koorprojecten (o.a. World Youth Choir) tot opera-projecten (o.a. Dido & Aeneas).

Ik geef zangles in Lelystad, zowel in klassieke- als in lichte muziek. In 2001 werd ik gevraagd om tijdelijk een koor te dirigeren. Dat was een fantastische ontdekking. Ik kreeg de slag te pakken, volgde een applicatie-cursus koordirectie en werk sindsdien, naast mijn werk als zangpedagoog, met veel plezier als dirigent en koorcoach.

Componeren en arrangeren doe ik ook graag.  Één van mijn werken is de musical “Druk!” die in november 2016 bij Stichting Samen-Klank in première is gegaan.

bottom of page