top of page

Ervaringen van anderen

Op deze pagina kun je lezen hoe mijn zanglessen worden ervaren:

"Ongeveer een jaar geleden kwam ik voor zanglessen bij Ria, omdat ik al wel een tijdje door had dat ik mijn stem al mijn leven lang 'verkeerd' gebruikte.

Ze heeft mij op haar eigen sympathieke en humoristische wijze geleerd hoe dat veel beter kan. Behalve aandacht geven aan mijn techniek heeft ze mij vooral geleerd hoe belangrijk het is om vanuit je hart te zingen en hoe dat van invloed is op de vertolking van een lied.
Ik stop nu met de lessen omdat ik voor langere tijd naar het buitenland ga, anders was ik fijn doorgegaan. Ik heb nog veel te leren, maar in het afgelopen jaar veel vooruitgang geboekt. Dankjewel daarvoor, Ria!"  
          (Eric Holthof)

"Ria Heemskerk is in staat om mensen werkelijk vrij te laten zingen vanuit het hart. Met haar zuivere gehoor en inzicht kan zij je meer brengen dan regulier zangles.  Een aanrader!"       (Ria ten Bookum)

"Zangles bij Ria is meer dan techniek aanleren. Zingen met je hart is bij haar geen holle frase. Het gaat er niet om dat je alle nootjes perfect raakt.

Ria daagt je uit om op zoek te gaan naar het gevoel dat je bij een lied hebt. Zo kom je steeds een stapje dichter bij je eigen klank. En Ria is er om dat allemaal in mooie muzikale banen te leiden."                             (Marjolein)                                 

"Een liedje zingen? Meezingen met een groep? Vanaf mijn kindertijd krijg ik al: meewarige blikken en “jij hoeft even niet mee te doen”.  Hardop zingen liet ik al jaren uit mijn hoofd. Maar ik wil het zo graag. 

En nu … na de eerste zanglessen van Ria Heemskerk ben ik over de ergste schroom heen; ik durf zo waar te zingen. Ria geeft mij een duidelijk beeld van wat ik kan en wat ik moet ontwikkelen.  De lessen voelen heel veilig aan en we hebben enorm plezier bij het oefenen. Ik kom met heel veel positieve energie bij haar vandaan."                                           (Angela Heinsman)  

"Zangles bij Ria ervaar ik als bijzonder. Elke keer is het anders. De ene keer tranen, de andere keer lachen en soms allebei. Het voelt veilig, in tegen-stelling tot een eerdere zangleservaring die puur op techniek was gericht. Ria kijkt ook naar de mens er achter en zo helpt ze mij om mijn klank vrijelijk te laten stromen. Ik hoef niet te presteren, ze stimuleert om vanuit beleving en plezier te zingen. En zo mijn stem ontwikkelen en daarmee ook mezelf.  Ik raad het iedereen die iets wil met zingen aan!"    (Ineke van Westrienen)  

"Na jarenlang zangervaring in koren, zanggroepjes en bands, heb ik in korte tijd bij Ria grote vooruitgang geboekt. Mijn stem is duidelijk helderder gaan klinken en mijn bereik is groter geworden. Ria weet precies te herkennen waar de beperking zit en heeft allerlei trucjes om je zodanig te laten zingen dat je zelf niet wist dat je het in je had!"                                       (Anika)  

"Door Ria heb ik ontdekt wat er allemaal met mijn stem mogelijk is. Mijn bereik is in de tijd dat ik zangles van haar heb enorm gegroeid. Tijdens de zanglessen werken we niet alleen aan mijn stem, maar ook aan de inter-pretatie van een lied. Dat is erg leuk en leerzaam. Ik ga altijd met plezier naar mijn zanglessen toe."                                                      (Delaja)  

bottom of page